Kaasiku Mahetalu – Lauaõunad ja mahlad

Pohlad

Pohla on ammustest aegadest kasutatud nii söögitegemisel kui rahvameditsiinis kui maitsvat, vitamiinirikast ja ravivat sügisest marja.

Kirjeldus

Pohla on ammustest aegadest kasutatud nii söögitegemisel kui rahvameditsiinis kui maitsvat, vitamiinirikast ja ravivat sügisest marja. Pohlad on hästi tuntud kui söögiisu tekitajad: hommikuse lusikatäie pohlamoosiga pidavat saama ravida nii isutust kui ka iiveldust. Pohlad ergutavad ka seedetegevust ja aitavad sellega erinevaid toitaineid paremini omastada. Just seetõttu sobib pohlakeedis hästi nii jõuluprae kõrvale kui ka pannkoogi peale. Tänu pikale säilivusele ja suurele vitamiinide sisaldusele on pohli kasutatud talveperioodil jõhvikate ja pihlakamarjade kõrval immuunsüsteemi tugevdamiseks ja külmetushaiguste eemale hoidmiseks. Pohlad sisaldavad karotiini, B vitamiine, eriti rikkalikult C vitamiini, magneesiumit, rauda ning kaaliumit ja naatriumit heas vahekorras, mis aitab kehal liigsest veest vabaneda.