Kaasiku Mahetalu – Lauaõunad ja mahlad

Jõhvikad

Jõhvikas ehk kuremari on tõeline terviseallikas, varustades meid mineraalainete, orgaaniliste hapete ja muu kasulikuga.

Kirjeldus

Jõhvikas ehk kuremari on tõeline jõuallikas, varustades meid mineraalainete, orgaaniliste hapete ja muu kasulikuga. Jõhvikas sisaldab erinevaid mineraalaineid, vitamiine, orgaanilisi happeid, flavonoide, fütontsiide ning värv- ja pektiinaineid. Nad on happerikkad, mida tõestab ka tulihapu maitse. Hapete hulka kuuluvad sidrun-, bensoe-, õun-, askorbiinhape (C-vitamiin) jt, mis annavad jõhvikatele erilise maitse.
Organismile on kõige kasulikumad toored marjad.
Pidev marjade söömine aitab ära hoida nakkushaigusi. Kiudainesisalduse tõttu on nad head veresoonte lupjumise profülaktikas.